Νισσος
accommodation
BOOK NOWΑμμουλιανή


Το καταπράσινο νησί της Αμμουλιανής βρίσκεται στην Χαλκιδική μεταξύ της Σιθωνίας και του όρους Άθως. Στο νησί κατοικούν περίπου εξακόσιοι μόνιμοι κάτοικοι και η έκτασή του είναι 4.5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία υπάρχει από την Τρυπητή κάθε μισή ώρα την καλοκαιρινή περίοδο, όπου βρίσκεται περίπου 3,8 χλμ στην απέναντι ακτή ενώ η πόλη της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε απόσταση 130 χλμ.

Η Αμμουλιανή είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της βορίου Ελλάδος με γνωστές παραλίες όπως οι Αλυκές , η Μεγάλη Άμμος, η Φάκα, ο Αι Γιώργης κ.α. Χαρακτηριστικό τους τα καταγάλανα νερά που παραπέμπουν σε εξωτικές παραλίες. Οι κάτοικοι της έχουν οργανώσει την τοπική κοινωνία και οικονομία σε τέτοιο βαθμό όπου οι τουρίστες μπορούν να βρουν τα πάντα (club, bar, εστιατόρια, καταστήματα λιανικής, super market κ.α.). Στο νησί υπάρχει φαρμακείο, καταστήματα με είδη αλιείας για τους φίλους του ψαρέματος, καθώς και καταστήματα ενοικιάσης μοτοσικλετών.

Ο βυθός με μεγάλη ποικιλία υποθαλάσσιας ζωής κάνει το ψάρεμα και τις καταδύσεις από τις δημοφιλέστερες δραστηριότητες των επισκεπτών. Ακόμη λόγω της καταπράσινης φύσης η πεζοπορία και ποδηλασία ενδείκνυνται για τους δραστήριους τουρίστες

Δρομολόγια πλοίων γραμμής Αμμουλιανής - ΤρυπητήςΑμμουλιανή Photo Gallery

Stay Connected With Us

Ενεργοποιήστε τη Javascript για να υποβάλετε αυτήν τη φόρμα